Pagina's

maandag 16 juli 2012

Onze eigen spullen

Bon dia!

Het is alweer een week geleden dat onze spullen zijn aangekomen. We merken alleen dat we veel aan ons hoofd hadden toen we de spullen in gingen pakken. Er zitten dingen bij die we hier echt nooit zullen gebruiken. Die gaan dus straks gewoon weer mee terug in de container. Of we houden hier een porch sale. Die heb je ook regelmatig. Toevallig afgelopen weekend nog een doos vol Donald Ducks en 5 boeken gekocht voor $ 10.

Het is wel jammer dat we van tevoren niet wisten wat hier echt schaars is op het eiland, want dan hadden we dat mee kunnen nemen. Ach ja, als je alles van tevoren weet is het ook weer zo saai he! En is het dus af en toe zoeken naar spullen. En als het op is, kan het zomaar weken duren voordat de volgende containerlading er is, en heb je dus gewoon pech. Hier kom je er dus maar weer opnieuw achter hoe luxe het is in Nederland, waar alles gewoon eigenlijk meteen verkrijgbaar is.

Maar onze eigen spullen... Toch wel erg fijn! Extra setjes kleren, de bbq(!), het zwembad, de tuinstoelen, onze eigen tv en dvd speler. Helaas hebben we de tv nog niet goed aan de praat weten te krijgen, ook al staat in de specificaties dat ie het hier zou moeten doen.  Alles doet het behalve de goede ontvangst van zenders en geluid. Iemand nog tips? We kunnen in ieder geval wel dvd's kijken en das ook wel lekker.

Het zwembad is wel al keurig opgezet en wordt regelmatig gebruikt. Het is heerlijk om met dit warme weer een verfrissende duik te kunnen nemen. Alhoewel verfrissend... Het water schommelt zo rond de 30 graden. Maar als er wat wind staat en de zon is weg, kan het af en toe nog frisjes zijn. 
Sjoerd houdt keurig het chloorgehalte en de pH waarde in de gaten en dankzij de skimmer en de filter is het zwembad nog redelijk schoon te houden.

De scooter kunnen we helaas nog niet gebruiken. Zolang je geen verblijfsvergunning hebt kan je je niet inschrijven op het eiland. En alleen ingezetenen kunnen een scooter verzekeren. We zijn nog in afwachting van de juiste papieren uit Nederland. Sowieso is het krom dat je een verblijfsvergunning nodig hebt. Het is gewoon Nederland. De hele procedure schijnt in strijd met de regels te zijn, maar ja, want doe je eraan? Wat ook erg krom is, is dat je als toerist gewoon rond kan rijden op een scooter. Je hebt er alleen je rijbewijs B of brommerrijbewijs voor nodig. Op het moment dat je ingezetene wordt, verandert diezelfde scooter voor de wet ineens in een motor en heb je dus een motorrijbewijs nodig. Dat moeten we dus ook nog even gaan halen. En tot die tijd kunnen we de scooter dus nog niet gebruiken... Het positieve aan het verhaal is dat het motorrijbewijs dat we hier halen, ook geldt in Nederland. En het schijnt hier iets eenvoudiger te zijn om je rijbewijs te halen! 

Afgelopen vrijdag had ik mijn eerste sollicitatiegesprek. Het was een leuk gesprek met iemand die Sjoerd al had leren kennen tijdens zijn eerste trip naar het eiland, maar helaas hebben we gezamenlijk moeten concluderen dat de functie veel te licht was. Jammer! Ik heb nog wel wat andere sollicitaties de deur uit gedaan, dus wie weet...

En vanavond hebben we onze eerste les di Papiamentu. Spannend we zijn heel benieuwd! Voortaan zitten we dus op maandagavond op 'school'. We krijgen les in een groep van maximaal 8 personen, dus er is genoeg aandacht om de taal intensief te leren.

Dat was het wel weer zo'n beetje. De katten doen het erg goed. Alleen was Harry een beetje dom dit weekend. Hij eet alles wat los en vast zit, en zo ook een vergiftigde kakkerlak. Gelukkig zagen we het gebeuren en zijn we meteen naar de dierenarts gereden. Daar heeft ie antigif gehad en een narcosemiddel waarvan hij ging overgeven. Door de narcose werd ie heel suf en slap. Het was echt een vaatdoekje. Gelukkig trok het zaterdagavond weer een beetje weg en zondag was hij weer helemaal de oude! We vrezen alleen dat ie er niks van geleerd heeft, want hij eet en drinkt echt alles op wat ie kan vinden. Ja hij pakt zelfs trekdrop, drinkt uit je glas sinas, de koffie is niet veilig, Katjang Pedis pakt ie. Raar mannetje hoor! We moeten dus zorgen dat we alle eten goed opruimen.

Ayo!



De spullen worden gebracht. En wat wordt er als eerste uitgepakt? Juist, een fiets!
Toch ff bij ons in de straat kijken of ie 't nog doet...
Ons heerlijke zwembad!
Lekker de 2 B's: BBQ en bier
Regen Caribbean Style; even een stortbui en dan is 't weer droog
Onze huismuts
Slap vaatdoekje genaamd Harry
De zonsondergangen op ons mooie eiland zijn elke keer weer adembenemend