Pagina's

zaterdag 15 september 2012

Na twee werkweken

Bon nochi,

Er is veel veranderd sinds de laatste update. Ik heb namelijk een baan! Ik werk sinds 2 weken als office manager en marketing medewerker bij een IT bedrijf. Het is wel even wennen, want ik werk nu 40 uur per week. De baan is op zich leuk, maar van het salaris word ik wel heel verdrietig, Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen niet helemaal tippen aan die bij de Provincie. Of beter gezegd het ontbreken van de secundaire arbeidsvoorwaarden ;) Waar het op neerkomt: 1/3 minder salaris voor 8 uur per week meer werken, 15 vakantiedagen per jaar en totaal geen pensioenopbouw. Maar ja, het is niet anders, dus we doen het er maar mee! Ach en als je baan hier niet bevalt, zeg je 'm gewoon op, want je hebt toch geen recht op ww, hahaha. Ja, het is weliswaar Nederland, maar de voorwaarden zijn niet helemaal hetzelfde...

Vandaag heb ik ook nog moeten werken. Ik moest namelijk een douanetraining volgen voor mijn werk. Het niveau van de cursisten liep nogal uiteen. Een aantal zaten op niveau basisschool, maar gelukkig zaten er ook een paar bij die de lesstof wel snapten. Ik was alleen de enige niet Antilliaan, dus de les werd gegeven in het Nederlands. Er werd in ieder geval een dappere poging gedaan, alleen viel iedereen na een paar minuten terug in het Papiamentu. Heel vermoeiend, maar ik was best trots dat ik zeker de helft en daardoor de grote lijnen wel kon volgen. :)

Morgen gaan we lekker zonnen en nog een beetje opruimen en poetsen, want maandag komt onze eerste logee! Het is jammer dat we nu allebei moeten werken, maar 's avonds en in het weekend kunnen we nog veel leuke dingen doen en zien.
Mocht er nog iemand langs willen komen, de KLM heeft nu de Werelddealweken. De vluchten naar Bonaire zijn een stuk goedkoper dan normaal...

Vanavond gaan we lekker uit eten. We twijfelen nog tussen een altijd druk restaurant aan Kaya Grandi of een nieuw lokaal Krioya restaurant. Krioya is het eten van de Caribbean wat we zo verschrikkelijk vonden in Cuba, maar het schijnt dat ze het hier wel lekker klaar kunnen maken. We zijn benieuwd!

Met de pushi gaat het ook goed. Figi en Harry verdragen elkaar elke dag beter, dus da's erg fijn! We hebben Harry 2 weken geleden ook laten castreren en dat is ook allemaal prima verlopen. De dierenarts zei wel dat Harry erg klein is. Hij verwacht dat Harry niet veel meer groeit, dus we hebben een dwergkat :)

Ayoooooo i bon weekend!

PS Steve: we've heard you had some complaints about the blog being in Dutch. Why don't you come on over to Bonaire so we can show you everything we're talking about? ;)
Baby iguana in onze tuin
Wijn arrangement en kaasplankje, de prijs van de popquiz
Gezelligheid tijdens de popquiz in Little Havana
Rijden met de Bontuk en bbq-en op de boulevard, de eerste prijs van de popquiz
Als je het niet kan vinden, maken we het wel zelf. Onze mooie nieuwe tuintafel! :)
Bbq-en op de boulevard is een topidee! 
Nee, dit is geen ansichtkaart, maar het uitzicht wat ik in mijn lunchpauze meestal heb
Figi!!
Uitzicht tijdens de lunch
De prosecco smaakte erg goed!
Ons mooie stoere mannetje